Синод та Собор Української Лютеранської Церкви

Categories:Новини

2014_sobor_ulc_0121 жовтня ц. р. в місті Кременці, в приміщенні церкви Хреста Господнього пройшло засідання Синоду Української Лютеранської Церкви, а 22-23 жовтня пройшов Собор Української Лютеранської Церкви. Собор також проходив у приміщенні церкви Хреста Господнього в місті Кременці. Собор відкрився молитовним роздумом пастиря Романа Андрунціва (парафія Хреста Господнього, м. Кременець). Собор заслухав привітання від Президента Вісконсинського Євангельського Лютеранського Синоду, Превелебного Марка Шрейдера, а також привітання від братів Марка Массманна, Шона Янґа та пастиря Ніла Шрейдера, які були гостями Собору зі США.2014_sobor_ulc_02

Собор заслухав звіти церковних служителів та громад та переобрав на наступний чотирирічний термін Секретарем УЛЦ брата Ігоря Рудзіка (парафія Воскресіння, місто Київ) та Скарбником УЛЦ диякона Василя Андрейчука (парафія Хреста Господнього, місто Кременець).  Перший день Собору завершився Літургією, проповідником на якій служив пастир Віктор Пащенко з парафії Хреста Спасителя (м. Севастополь). Собор продовжив свою роботу в четвер молитовним роздумом пастиря Олександра Кульчицького з громади УЛЦ в місті Тирасполь (Молдова). Есеїстом цьогорічного Собору був пастир Олександр Фещенко, який представляв церкву Благодаті Господньої з міста Токмака Запорізької області. Есе Собору має назву «Помічники пастиря».

2014_sobor_ulc_03Після обговорення есе Собору, делегати ухвалили програму з підготовки дияконів УЛЦ та ряд інших програм та рішень, що стосуються життя церкви. Собор завершився молитвою пастиря Олександра Гусара (парафія Св. Івана Богослова, с. Лазарівка, Тернопільська область). Головував на Соборі Єпископ В’ячеслав Горпинчук.

Comments are closed.

Ukrainian Lutheran Church Українська Лютеранська Церква Лютерани Мартін Лютер Великий Катехізис протестанти